Motordriedaagse_2011

Tuurtje

 

Tourrit, 22-06-2011 t/m 24-06-2011

 

 

Door prive omstandigheden van de medecoureur, waren we genoodzaakt om pas op woensdag 22 Juni te vertrekken. Jammer,maar helaas. Niets aan te doen. Uiteindelijk woensdagochtend rond 11:30 vertrokken, in eerste instantie richting Baarle-Hertog.

 

Onze eerste stopplaats, randje België - Nederland.

 

Toch best wel mazzel gehad dat de rit door is gegaan, had er toch wel een beetje een hard hoofd in. Maar uiteindelijk motor ok, 'zin' ok en rammelen maar!

Op woensdagochtend toch vertrokken rond 11:30, richting Baarle-Hertog. Weersverwachtingen warean so-so, maar toch de gok maar genomen om 'naakt' (dus zonder regenpak) te gaan rijden.

 

Het weer deed z'n best om mee te spelen en na een aardig stukje binnendoor hebben we de eerste stop ingelast om de inwendige mens te versterken; een lekkere uitsmijter ergens in het centrum van Roozendaal. Hoewel het lekkerder leek dan het was, zijn we uiteraard buiten gaan zitten. Achteraf nog steeds geen idee waar die witte vingers vandaan kwamen.......

Na lekker een beetje gestuurd te hebben, kwamen we aan om de plaats van bestemming, hotel Den Bonte Oss, in Baarle-Hertog, België.

 

Hotelletje was knus, gezellig en de kamers vooral klein. Especialy made voor kabouters, waar wij niet helemaal aan voldeden, maar we waren al blij dat we de brommers binnen konden zetten; op het moment van binnenzetten, braken letterlijk en figuurlijk de sluizen open! Dat er zóveel water uit de lucht kan vallen! Maar goed, we waren droog aangekomen, hadden een slaapplaats(je) en iets om ons in af te spoelen. ( de douche was nl ok voor kabouters gemaakt ;-)

 

Eerst ff omgekleed en daarna naar de bar, voor de nodige goudgele versnaperingen. Aan de bar zaten nog twee man, die al voor de tweede keer in het hotel waren en het hotel als uitvalsbasis hadden voor hun toertochtjes. Gezellige lui trouwens!

 

Uiteraard begonnen op een gegeven moment onze magen te knorren; we hadden een paar uur geleden slechts een flinke uitsmijter op, dus er moest vulling komen!

Navraag gedaan in de bar waar een lekker restaurant zat, echter zonder ons route apparaat, eindigden we bij de wok...

 

Twee uur schranzen voor slechts 23,75 euries... Best aantrekkelijk! Bij de wok een lekker happie gedaan, waarbij de eigenaar het recept van mijn medecoureur wilde proeven. Dat bleek hij zelf nog nooit gegeten te hebben. Voor hij er erg in had, griste het chinese klauwtje een stuk vlees van zijn bord en stond onze nauwkijkende eigenaar met het water in zijn ogen te melden dat dit wel héél erg heet was...... Weet wat je eet én wat je gasten eten! ;-)

De volgende ochtend op tijd op; het ontbijt stond om 08:00 uur gereed. Smaakte perfect en goedgemutst de spullen pakken voor het vervolg van de driedaagse trip. Buienradar gooide een klein beetje roet in het eten; deze meldde dat rond 14:00 het 'heftig los zou barsten' om de plaats van bestemming van onze tweede dag. Hier was de bestemming Woudenberg, Bed&Breakfast 'Eldorado'.

 

Gezien het verwachtte weer (en wat we gisteren nét gemist hadden) hebben we maar besloten de route iets in te korten, zodat we vóór de buien bij Eldorado aan zouden komen.

Zoals gepland rond 14:00 aangekomen bij Eldorado en nét voor de bui binnen....

We kwamen bij een gezellige familie (opa/oma, kinderen en kleinkinderen) die hun huis dusdanig verbouwd hadden, dat ze twee kamers konden verhuren. Ook was er voor de gasten een zitkamer mét zappable oog, dus een mannenhand was gauw gevuld.

 

Nadat we onze spullen in de kamer hadden gezet, een praatje gemaakt met de eigenaren, gespeeld met de kleintjes, de hond aangehaald en nog net een sappie naar binnen konden gooien, zijn we op onze stalen rossen weer vertrokken richting centrum van Woudenberg. Een mens moet toch eten?

Een aanrader qua eten was 'Ribhouse Texas'. Echter er werd ons wel verteld dat dit niet de place was voor een intiem etentje. (Wellicht moet marcel volgende keer zijn ringen afdoen en de oorbellen thuislaten.........)

 

Nadat we een ietsiepietsie te klein tafeltje toegewezen hadden gekregen, begrepen we wat iedere bedoelde met 'not the place voor een intiem etentje'.....) Ongeveer elke 5 minuten bleek er iemand jarig, wat met een hoop bombarie en poeha gevierd werd!

Maar we hebben er ons niets van aangetrokken en hebben een lekkere steak (medium rear) naar binnen gewerkt. Ik heb nog geprobeerd om marcel jarig te krijgen in die toko, maar dat is helaas niet gelukt.

Toen we 's middag's naar het centrum reden hebben we nog wat kleine vloeibare inkopen gedaan voor terugkomst en de avond. Er stonden slechts 2 flesjes in de ijskast. Dus nadat we goedgevuld, eindigend met een lekker bakkie met amaretto retour Eldorado waren gereden, zijn we lekker in de stoel geploft en is de rechterhand aan het zappen gegaan. Dat gin geweldig! In now-time stond er een fantastische zender op, waarbij ik de voorgaande afleveringen eerst moest vertellen, anders was er nl geen touw aanvast te knopen. (The Event). De nootjes en de inhoud van de blikjes zorgden ervoor dat de laatste vrije ruimten in de maag werden opgevuld. Toen werd het tijd om moe maar voldaan het schone bedje op te zoeken zodat we al die pk's op de kussens los konden laten.....

Vrijdagochted als gewoonlijk weer vroeg wakker. Lekker door het bos gewandeld en 5 (!) reeën gescoord. Mooi om te zien. Gelukkig een paar foto's als bewijs ;-).

 

Om '08 100 sharp' stond het ontbijt klaar. Wederom goe verzorgt, met broodjes, gebakken eitje met ham, kaas, worst en een danoontje toe. (daar zitten ze waarschijnlijk nu nog van te peuzelen). Die waren aan ons niet besteed, te gezond?

Na een heerlijk ontbijt de spullen gepakt, opgezadeld en de motoren uit de kas gehaald. Ook hier hadden we het geluk, dat de horses droog, warm en achter slot en grendel stonden. Toch best een lekker idee!

De bedoeling was om vandaag via Almere, onderlangs Amsterdam, binnendoor terug naar huis te rijden. Echter, na een kilometer of 25, zien we een regenbui aankomen, waar een walvis nog voor weg zou vluchten. We zouden op dat moment wel willen, maar in de verste verte geenschuilplaats te vinden, dus waren we zwaar de sigaar. Flink verzopen eindelijk na 5 kilometer een pompstation (met afdak) gevonden, waar we konden schuilen. (dit was dus NIET gepland!)

 

Na een goed half uur ( het goot steeds) maar besloten om de bekend streep uit de tas te trekken; in één streep naar huis! In dit geval via Motoport Rockanje, waar ik maar meteen een nieuwe achterslof kon laten monteren en marcel een regenpak heeft aangeschaft. Je weet maar nooit.....

 

Tijdens het wachten heerlijk in het zonnetje gezeten, als afsluiting van de motordriedaagse!

Copyright @ Tuurtje.nl - alles mag worden gebruikt voor prettige doeldeinden