Motorweek_2010

Tuurtje

 

Motorweek 2010 - Tourrit 30-08-2010 t/m 03-09-2010

 

 

Niet verwacht, toch gekomen.... Door privé omstandigheden, zou de motortoerweek eigenlijk niet doorgaan. Maar achteraf toch een zéér leuke week gehad!!

Op Maandag 30 augustus was het zover; gepakt en gezakt, de routes geladen in de garmin, zijn we ronde de klok van 11:00 vertrokken richting de Ardennen in België.

De weersverwachting was goed - er werd droog weer voorspeld - dus vol goede moed op weg. De planning was om vandaag een route te rijden van ca 230 km.

 

Terwijl we over de Moerdijkbrug reden, braken de buien in volle hevigheid los (hoezo goed voorspellen ;-). Die konden we vast in onze zak steken. Maar, wat nu viel, kon straks niet meer vallen.

 

Dachten we.... Voor we goed en wel de Belgische grens over waren, was het weer prijs. We waren net een beetje aan het opdrogen! Na een versterking van de inwendige mens, bij oom Donald, de weg vervogld en ja hoor, wéér een plensbui....

 

We begonnen het nu wel een beetje zat te worden! (en je brommert ziet er meteen niet meer uit!)

 

Uiteindelijk rond een uur of 8 's avonds aangekomen bij het geplande hotelletje om daar de nacht door te brengen. Na aankloppen bleek het hotel reeds dicht te zijn...... Knap balen, als je eindelijk met die bavianenkont van de 'brommert' afstapt, na een flink aantal uren. Hotel ' Le Brisson' bleek aan het eind van het seizoen de deuren reeds gesloten te hebben.....

 

Dus, wij heftig de garmin geraadpleegd, waar de hotels in de buurt zich bevonden. Best makkelijk zo'n ding, alleen zou hij ook moeten kunnen kijken of de andere hotels ook open zijn!

Nadat we zo'n 8 hotels hadden gehad - die allemaal dicht waren! - en ons de moed een beetje in de motorlaarzen begon te zakken, spraken we een bijzonder vriendelijke mijnheer aan bij het pompstation, of hij toevallig iets in de buurt wist. Het was ondertussen al donker en - je raad het al - het was weer begonnen met regenen. Om gek van te worden!

 

Nadat de vriendelijke mijnheer ons diverse opties had geboden en we hier en daar waren wezen kijken, viel bij hem de 'franc'; hij wist nog een 'bed & breakfast' van een kennis. Of dat ook goed was? We zijn hierop naar zijn huis gereden, waar hij een telefoontje heeft gepleegd met de eigenaars, Joëlle en Ronny, die het b&b 'Place des Fêtards' beheren. Zij hadden nog een kamer, met een 2-persoonsbed! We waren écht dolbij dat we hier terecht konden!! Het bleek een oergezellig Belgisch B&B te zijn, die echt voor hun gasten wilden zorgen; we hadden door de zoektocht nog niets gegeten en Ronny heeft voor heerlijke warme broodjes gezorgd, ondanks het zeer late tijdstip. Het was toen al rond 23:00 uur.

 

Toen Joëlle van haar werk kwam, had zij nog een paar lekkere 'pintjes' meegebracht, waarna er nog een gezellig gesprek op gang kwam en we ons daar heerlijk thuis voelden. Chappeau! Een echte aanrader, voor diegene die er een of meerdere nachtjes door willen brengen. Ze leggen hun gasten zeker in de watten!

 

De volgende ochtend vertrokken richting (Nederlands) Limburg. De route verliep vlot, ondanks dat er in Belgie zeer veel aan de weg gewerkt werd. Het weer was goed - droog - en de tocht verliep heerlijk. Veel stuurwerk en lekker naar boven en naar beneden. Dat is wat je als motorrijder wil!

 

Aan het eind van de dag/rit, kwamen we uit bij het 'Geulvallei', die gelukkig open was én (niet onbelangrijk) ook nog plaats had voor een schappelijke prijs. Nadat we hier waren neergestreken, hebben we eerst een paar limburgse biertjes weggedrukt, waarna we heerlijk zijn gaan eten in Valkenburg. Nadat de taxi besteld was, verscheen een flinke limousine, die ons naar valkenburg bracht. Op aanraden van de taxi-chauffeur zijn we gaan eten in restaurant 'Bombarino' waar we de nodige caloriën (onder het genot van ....) naar binnen gewerkt hebben. Echt een gezellig en lekker restaurant, waar je beslist waar voor je geld krijgt!

Nadat dezelfde limousine ons weer teruggebracht had naar het hotel, hebben we nog wat te drinken genomen en zijn we daarna 'plat gegaan'. Je gaat de kilometertjes aan het eind van de dag wel voelen! (vooral aan het onderste gedeelte van je rug ;-)

 

Na een lekker ontbijt in hotel Geulvallei, rond 10:30 weer vertrokken, deze dag richting huis. Onze medetoerder moest woensdagavond werken, dus moesten we op tijd thuis zijn. Nadat de dagen ervoor gebleken was, dat het scherm van de helm van marcel niet helemaal in orde was, besloten we ipv naar huis, naar motoport rockanje te rijden, het probleem op te laten lossen van vandaar op huis aan te gaan.

 

We begonnen deze dag, met een wat slordig ingeplande route. Hierdoor moesten we eraf om afslag 28 en leidde de garmin ons via via weer teug naar afslag 27, om daar vervolgens weer de weg op te gaan. We werden hier helemaal kierewiet van!! Uiteindelijk de route rechtstreeks naar motoport ingezet en toen verliep het wat vlotter. Rond een uur of half 2 daar aangekomen, problemen op (laten) lossen, nog wat inkopen en toen richting huis. Lekker..... Toch nog 1 nachtje in je eigen mandje - daar kan toch geen hotel of B&B tegenop!

 

Donderdagochtend weer om 10:00 paraat bij marcel. Na wat gebabbel en de nodige koffie en bolussen, vertrokken richting Workum (Friesland). Een tochtje (ff snel) uitgezet, waarbij alle hoofdwegen vermeden werden. Nou, dat hebben we geweten! Van stad naar dorp en van dorp naar stad. We zijn door heel wat steden gekomen en dan is het flink schakelen en vooral wachten voor de stoplichten ;-). Uiteindelijk zijn we beland in Workum, waar we een bordje zagen: 'B&B Pension Het Smidsvuur' . De gok genomen en er naar toe gereden. Martin (de eigenaar) kwam meteen naar buiten, aangezien hij dacht dat we gereserveerd hadden. Dat was echter niet het geval, maar we waren ondanks dat tóch zeer welkom!

Na 1, 2, 3 biertjes van het huis en een gezellig praatje - waar later ook Ellie bij kwam zitten - , hebben we de spullen in de gezellige kamer gedropt en zijn we het 'centrum van Workum' ingegaan, waar we goed gegeten hebben in 'Hotel de Gulden Leeuw' .

Na een lekker etentje terug geslenterd naar het smidsvuur, nog een afzakkertje gepakt en daarna lekker gaan pitten. De volgende dag moesten we nog een stukkie terug. Naar huis!

 

Het onbijt was lekker - je kon zeker merken dat martin uit de horeca kwam - en daarna hebben we alles weer ingepakt, om terug naar huis te rijden, dit maal via de afsluitdijk. Ik was er nog nooit overheen geweest!

 

Na een lekker eind via de afsluitdijk, volendam, en nog wat binnendoor, uiteindelijk via de snelweg thuisgekomen.

 

Het was weer een bijzonder leuke week, met goed en slecht weer, waarbij het goede (droge) weer gelukkig de boventoon voerde.

 

Geen problemen gehad en een lekkere hoeveelheid kilometers weggedraaid.

 

Al met al weer een heerlijke week!

 

Download de routes:

Copyright @ Tuurtje.nl - alles mag worden gebruikt voor prettige doeldeinden